Gedragsconsult

Onderstaand treft u de diensten aan voor het oplossen van gedragsproblemen of het voorkomen daarvan.

Volledig gedragsconsult
Aan de hand van een door u ingevulde vragenlijst wordt bij u aan huis deze vragenlijst doorgenomen en extra vragen gesteld. De kat wordt geobserveerd en de omgeving (zowel binnen- als buiten) beoordeeld. Tevens is er ruimte om vragen te stellen. Na dit bezoek ontvangt u een therapieplan inclusief 3 maanden begeleiding (telefonisch, mail).
Het plan bevat de diagnose, uitleg over de motivaties, prognose en adviezen op maat
Het huisbezoek zal ongeveer 1,5 tot 2 uur in beslag nemen.

Volledig gedragsconsult Plus
Als sprake is van meerdere, complexere problemen maar ook bij problemen waar meer katten bij zijn betrokken. De werkwijze is gelijk aan het volledig gedragsconsult. Het huisbezoek zal dan ongeveer 2,5 tot 3 uur in beslag nemen.

Een nieuwsgierig kitten

Kort consult
Als er sprake is van een eenvoudig probleem. Aan de hand van een korte vragenlijst wordt het gedrag beoordeeld en (algemene) adviezen gegeven. Er zal geen behandeplan opgesteld worden. Inclusief huisbezoek van maximaal 45 minuten of advies per mail en hand-outs.

Preventief consult
Dit consult is voor (aanstaande) katteneigenaren die gedragsproblemen willen voorkomen. De omgeving van de kat, zowel binnen- als buiten wordt beoordeeld en advies gegeven deze katvriendelijk in te richten. Daarbij is er ook aandacht voor o.a. spel en voedselverrijking. Maar het kan ook zijn dat er een baby op komst is, introductie van een kat of de komst van kittens. Inclusief huisbezoek van maximaal 60 minuten en hand-outs.

Korte algemene adviezen kunnen geheel vrijblijvend aangevraagd worden.
Als er uitgebreide en op maat adviezen noodzakelijk zijn zal ik u hiervan op de hoogte stellen.

Als u op deze website niet kunt vinden waar u naar op zoek bent of zijn er vragen, neem dan geheel vrijblijvend contact met mij op.